Menu
A+ A A-

Zatočte se špatným vzduchem v práci

Špatný vzduch v práci patří k hlavním zdravotním rizikům u většiny podniků. Konkrétně se jedná třeba o sváření, lakýrnictví a práce s toxickými či výbušnými látkami. Pracovníci jsou sice chráněni maskami, které by ale měly patřit pouze k přechodným řešením. Podle předpisů Evropské unie a nařízení vlády č.361/2007 sb., které stanovuje podmínky ochrany zdraví při práci je třeba zohlednit několik věcí.

Minimální množství venkovního vzduchu, který je přiváděn na pracoviště je až 90 m3/h podle typu práce, kerá je na pracovišti vykonávána.

Větrání nesmí přispívat k šíření toxických a jinak škodlivých látek do jiných částí pracoviště, a to se nebavíme o šíření do ovzduší, které je také právně postihnutelné.

Pokud dojde k havárii, která by mohla zapůsobit šíření škodlivin do venkovních prostor, pak vývod odvětrávacího zařízení musí být umístěn dostatečně vysoko, aby lidé kolemjdoucí nebyli postihnuti a jejich zdraví takto nebylo ohroženo.

A toto je jen zlomek z toho, co je v tomto nařízení uvedeno. Jste si jisti, že Vy je splňujete? Pokud máte pochyby a chtěli byste své prostory vylepšit, obraťte se na společnost Tigemma Engineering s. r. o., která Vám při realizaci vzduchotechnických řešení pomůže vyhotovit plán na míru. Společnost má dlouhá lét zkušeností a drží se jako jednička na českém trhu, co se týče realizace, implementace, návrhu i servisu vzduchotechnických řešení.